OGD en Equinix kiezen een strategische samenwerking?

equinix-datacenter-720x340

OGD ict-diensten gaat een samenwerking aan met datacenterleverancier Equinix. De samenwerking heeft als doel om klanten van OGD eenvoudig toegang te geven tot Infrastructure-as-a-Service (IaaS), colocatie en om via Equinix Cloud Exchange directe verbindingen te kunnen leggen met verschillende cloudpartijen, zoals AWS, Azure en Google. OGD gebruikt de technologie van Equinix om hoogwaardige diensten te leveren aan haar klanten. Het eerste project wordt uitgevoerd bij Provincie Gelderland.

In mijn ogen een zeer slimme samenwerking van met name OGD. Natuurlijk ook goed voor Equinix want hiermee wordt hun ‘footprint’ op gedane investeringen veel groter. Het is zoals ik het zie een soortgelijk concept zoals VMware met AWS doet, namelijk de hardware en visualisatie laag als dienst afnemen bij Equinix (VMware doet bij AWS) en vervolgens onder eigen merk in een dienst verpakken die je aan je klanten beschikbaar stelt. OGD kiest er duidelijk voor om hoger in de ‘stack’ te gaan zitten en zelf geen Lifecycle Management meer hoeft te doen voor de IaaS layer. Ik voorzie veel potentie en verwacht de komende periode veel van OGD. Hebben een goede visie en strategie die ze ook daadkrachtig maken in de markt. Ik hield ze al in de gaten maar ga dit nadrukkelijker doen.

via OGD en Equinix Managed Services gaan samenwerking aan | Dutch IT-channel

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s