Time for change – wat een bak koffie kan doen…

stock-footage-time-for-change-223160424_std

Dit jaar staat ‘change’ blijkbaar centraal voor mij. Sinds ik in mei j.l. besloten had na ruim 4 jaar mijn werkgever Conclusion FIT te verruilen voor een internationale uitdaging bij Motosoft, is er veel veranderd. Namelijk dat ik weer veel heb geleerd…

Ik was voorafgaand in die periode met een aantal partijen in gesprek, toen ik eenmaal voor mijzelf had besloten om een nieuw avontuur aan te gaan. Uiteindelijk bleven er twee partijen over, namelijk Motosoft en Cegeka. De keuze vond ik destijds enorm moeilijk, omdat Cegeka een mooi bedrijf is met veel ambitie en volop uitdagingen, evenals de mensen waar ik snel al een klik mee had. Echter uiteindelijk gekozen voor het in mijn ogen, grote ‘avontuur’, in de vorm van een internationale uitdaging. Helaas voor mij was het niet waarop ik had gehoopt. Ontzettend jammer, want het team waarmee ik werkte is prima, intelligent en zeer collegiaal, gewoon leuk om mee samen te werken. Veel contacten opgedaan in Cairo, Berlijn, Saudi-Arabië, etc.

5909991987fad

Tijdens deze periode was de recruiter van Cegeka mij nog niet vergeten en stuurde nog even een ping vanuit LinkedIn met het berichtje.

Hi Peter, Tijdje geleden dat we contact hebben gehad! Hoe gaat het je af bij je nieuwe werkgever?

Dit is natuurlijk heel slim van deze recruiter die blijkbaar zijn vak goed verstaat, want idd ik had het niet zo naar mijn zin bij mijn huidige werkgever. Dus ik reageerde terug, dat het niet helemaal is geworden, wat ik ervan had verwacht. Ik was ook oprecht geïnteresseerd in Cegeka of plannen inmiddels gevorderd waren, vanuit de gesprekken die we hadden tijdens het sollicitatie proces. Kortom we hadden een afspraak gemaakt om even een bak koffie te doen.

Inmiddels was het bij mijn huidige werkgever nog minder geworden en was ik inmiddels ook bij VMworld geweest in Barcelona. In die week op VMworld heb ik mijzelf gek genoeg beter leren kennen. Namelijk werd mij in die week ineens heel helder wat ik moest doen en wat vooral niet.

Ik was alleen naar VMworld gegaan zonder collega’s, maar dat vond ik niet erg, misschien wel even lekker. Tijdens VMworld ken ik een heleboel mensen en vind ik mijn weg wel. Als je alleen bent leer je ook meer nieuwe mensen kennen. Kortom ik was op VMworld op de Solution Exchange – wat ik overigens een van de leukste dingen vind tijdens VMworld de vendoren met hun oplossingen en de nieuwe start-ups met nieuwe technieken en innovaties, reuze interessant! – en kwam wat oude klanten tegen. Die waren opzoek naar oplossingen, de een naar een backup oplossing voor zijn HPC omgeving en de ander naar een single-pane-of-glass monitoring solution. Ik wist direct waarmee ik ze kon helpen, ik wist namelijk welke infrastructuur ze hadden en hoe deze in elkaar steekt. De een stelde ik voor aan Rubrik en de ander aan Blue Medora. Korte intro en toelichting en kon ze zo matchen. Dat was het moment wat mij deed realiseren dat consultancy en klanten verder helpen, hetgeen is wat ik heel natuurlijk vind en ontzettend leuk! Ik kreeg eindelijk weer eens energie na een paar maanden. Kortom ik was eruit, ik was niet gelukkig in mijn huidige rol en wilde weer consultancy gaan doen bij een mooie system/cloud integrator.

Na die week VMworld had ik de ‘bak koffie’ afspraak bij Cegeka. Ik werd weer zeer hartelijk ontvangen door de receptioniste en kreeg direct een lekkere bak koffie aangeboden. Het ontvangst was de vorige keren ook al zo hartelijk en ik moet zeggen dat kom ik niet heel vaak tegen, dat is echt een pluspunt, dat is gewoon erg prettig. Lang hoefde ik niet te wachten, want snel stond recruiter Kasper voor mijn neus.

We hadden een goed gesprek en in dit gesprek gaf ik aan dat ik niet tevreden en gelukkig ben bij mijn huidige werkgever, hier was ik gewoon eerlijk in. Kasper anticipeerde slim en stelde voor om de betreffende manager erbij te halen die ik destijds in de sollicitatieprocedure had gesproken. Dit ging redelijk snel en Marc kwam erbij zitten. Ook aan Marc vertelde ik hetzelfde verhaal. Marc pakte vervolgens het initiatief en pakte door. Hij vertelde:

Waarom kom je dan niet gewoon bij ons werken? Het aanbod van destijds staat nog steeds, we willen je graag hebben. Wat vind je ervan?

Marc verraste mij met zijn daadkracht maar het overtuigde mij ook direct. Het voelde gewoon goed. Dus ik aanvaarde het aanbod en we besloten dit met een handdruk. Kortom binnen 60 minuten ging ik van een baan waar ik ongelukkig was naar een mooie nieuwe uitdaging met een zeer welkom gevoel. Spijkers met koppen slaan noem ik dat.

Dus vanaf 1 november treed ik in dienst bij Cegeka als Enterprise Architect bij de unit Cloud Solutions. Ik zal mij bezig gaan houden met mooie uitdagende en complexe infrastructuur en/of Cloud projecten. Dit sluit uitstekend aan op wat ik graag wil doen. Het blijven ontwikkelen staat hoog in het vaandel bij Cegeka evenals ondernemerschap, kortom ik ga mij dus snel thuis voelen. Ik heb er zo enorm veel zin in!

cloud_visual-large

Cegeka biedt expertise op meerdere niveaus: als consultant, als broker en als integrator. Als integrator implementeren we uw cloud roadmap en zorgen we voor een perfecte integratie van uw cloud applicaties en bestaande ICT-infrastructuur.

1 thought on “Time for change – wat een bak koffie kan doen…

  1. Pingback: Mijn eerste weken bij Cegeka | Cloud Astronaut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s