Mijn eerste weken bij Cegeka

digital-transformation

De tijd vliegt: het is alweer enkele weken geleden dat mijn Cegeka-avontuur van start ging. In deze blog wil ik die beginperiode graag schetsen.

Eerlijk? Voordat ik door recruiter Kasper Zandvliet benaderd werd – een eerdere blog over onze eerste kennismaking en ervaring lees je hier – was Cegeka een vrij grote onbekende voor mij. Nu liggen de kaarten anders, ik heb Cegeka uiteraard al veel beter leren kennen. Onderstaande infographic schept wat meer duidelijkheid in het bredere Cegeka-plaatje. Een plaatje dat me positief verraste toen ik het te zien kreeg.

infographic cegeka

Mijn eerste zes weken bij Cegeka heb ik zelf ervaren als een soort van “HSL (Hoge Snelheidslijn)”:  na een paar dagen inwerken, kreeg ik als Lead Architect meteen enkele mooie trajecten voorgeschoteld. De afgelopen jaren zijn ontzettend leerzaam voor me geweest, maar het werd echt tijd voor een nieuwe uitdaging, in het bijzonder voor mijn persoonlijke groei. Tot dusver, bevalt de overstap me uitstekend.

Tijdens mijn eerste anderhalve maand bij Cegeka, zette ik mijn schouders al onder projecten voor een groot transportbedrijf, een ziekenhuis en een internationale netbeheerder van nutsvoorzieningen. Precies de dynamiek en afwisseling waarnaar ik op zoek was! Zeker voor mijn groei als architect is het enorm waardevol om een kijkje te kunnen nemen in de interne keuken van verschillende bedrijven in verschillende sectoren.

Naast de afwisseling in klanten, is ook de variatie in werkzaamheden erg groot. Als Lead Architect werk je voor klanten die hun IT-infrastructuur wensen te verbeteren of vernieuwen. Dat kan gaan van een totale infrastructuur waarbij storage en compute vervangen moeten worden tot nieuwe werkplekken en integraties met (public) Cloud-oplossingen.

Als Lead Architect ben je ook verantwoordelijk voor de overkoepelende architectuur. Een architectuurmethode is nodig om – met alle infrastructuurelementen in het achterhoofd – een goede en overzichtelijke architectuur op maat te ontwikkelen. Maar nog belangrijker zijn de voorstellen op het vlak van innovatie. Op basis van marktontwikkelingen, technologische trends en de strategie van een klant bespreek je voortdurend verbetervoorstellen en innovatieve ideeën. Dat vind ik persoonlijk een van de leukste dingen.

Enkele voorbeelden? Voor de eerder genoemde netbeheerder van nutsvoorzieningen werk ik momenteel aan het ontwerp van een Multi-Tenant IaaS private Cloud platform. Omdat de klantenbase in potentie zeer groot is, spelen schaalbaarheid en security een ontzettend belangrijke rol. Wat het ziekenhuis betreft, ben ik betrokken bij de vervanging van de infrastructuur, de consolidatie van vier naar twee datacenters en de implementatie van een geheel nieuwe werkplek. Bij het transportbedrijf ten slotte, houd ik me bezig met de migratie naar een nieuwe hyper-converged infrastructure-omgeving. Kortom: afwisseling is het sleutelwoord!

De eerste weken zijn voorbijgevlogen. Door de uitdagende werkzaamheden, de afwisselende klanten en de leuke collega’s is het me nu al duidelijk: ik heb de juiste stap gezet. Ook de komende maanden staan er heel wat nieuwe uitdagingen op het programma: zo mag ik meedenken over de manieren waarop we Cegeka meer exposure kunnen bezorgen, maar eveneens helpen met de organisatie van o.a. meet-ups voor een grotere bijdrage aan de community. Ik heb er enorm veel zin in!

PS: Ben je als lead infrastructure architect (link), presalesarchitect (link) of technisch architect (link) op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij Cegeka kunnen we je goed gebruiken! Stuur me een bericht en wellicht zijn we binnenkort collega’s!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s